Hangi Gelinlik Yakasını Seçmeliyim? Vücut Tipime Göre En Doğru Yaka Çeşidi Hangisidir?

Yakalar, gelinin yüz, boyun, omuz ve gerdanının güzelliğini göstermek için ön plana çıkarılan harika detaylardır. Gelinlik seçiminde üst (büstiyer kısmı) bu yüzden kilit noktadır.

YAKA MODELLERİ 

Straplez Yaka: 
Askısız olan gelinlik yakasıdır. Dik omuzlara çok yakışan nadide bir modeldir. Düz straplez ve kalp straplez modelleri vardır. Kalp straplezler, uzun boylu ve küçük göğüslülere; Düz straplezler, büyük göğüslü ve geniş omuzlu gelinlerimize yakışır. Ayrıca merasiminizde takılarınızın ön planda olmasını isterseniz favori bir yaka olabilir. 2023 Koleksiyonu en zarif straplez gelinliğini sizin için seçtik.

V Yaka:
 Üst bedeninizi ön plana çıkaran V yaka modeli en çok tercih edilen modeldir.
Bir çok fiziğe yakışır. Boynu kısa olanlar için idealdir; uzun gözükmesini sağlar.
Göğsün zarifliğini belli eder. Eğer göğüs bölgeniz biraz büyükse ve daha çekici bir
görünümü olsun isterseniz derin V yakaları tercih edebilirsiniz. 2023 gelinlik koleksiyonu V yaka modellerini sizinle paylaşıyoruz.

Düz Yaka: Düz yaka gelinliklerin en büyük avantajlarından biri, kolye ve takılarla kombinlenmesine olanak sağlamasıdır. Göz alıcı bir kolye veya güzel bir küpe ile düğün stilinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, düz yaka gelinlikler, saç aksesuarları veya şık bir gelin duvağı ile de mükemmel bir uyum sağlar. 2023 yeni gelinlik modelimiz Ellen çok şık bir düz yaka gelinliktir.

Kare Yaka: 
Kare yakanın en belirgin özelliği boyun ve gerdan çevresini uzun göstermektir.
Bu yüzden kısa boyunlu gelinlerimizin tercihidir. Kare yaka göğsü kavradığı için biraz büyük güğüsleri olan gelinlerimizde daha hoş durabilir. 2023 Koleksiyonundan göz kamaştıran Linda'yı sizin için seçtik.

Kayık Yaka:  Kayık yaka, yuvarlak ve hafifçe düşük bir şekilde tasarlanan yaka stiliyle gelinliklere zarif bir hava katıyor. Sade ve sofistike bir tarz arayan gelinler için mükemmel bir seçenek olan kayık yaka gelinlikler, gelinlerin doğal güzelliklerini ön plana çıkaran basit ve zarif hatlarıyla dikkat çekiyor. Kayık yaka gelinlikler, gelinlerin boyun ve omuz bölgelerini güzelce vurgulayarak zarif bir siluet yaratıyor. Halona gelinliğimizi kayık yaka gelinlik modellerimiz arasından seçebilirsiniz.  

Madonna Yaka: 
Omuzları dar olan gelinleriniz için madonna yaka gelinlikler kurtarıcı modellerdendir. İnce boyunlulara ve küçük gögüslülere çok yakışır. Ama düz bir kayık yaka bana göre değil derseniz, dekolte görünümü için yakayı dantelden yaptırabilir, kalp yada straplez büstiyeriyle birleştirebilirsiniz. MCB 2023 Koleksiyonu'ndan Ela'yı sizin için seçtik.

M - Kalp Yaka
: M - Kalp yaka gelinlikler, adını kalp veya M şeklindeki yakasıyla aldığı zarif ve romantik modellerdir. Bu sevgi dolu detay, gelinlerin masalsı güzelliklerini vurgularken, cesur bir stilin de temsilcisidir. M - Kalp Yaka Gelinlik, göz kamaştırıcı detayları ve özel işlemeleriyle gelinlerin kalplerini fethetmeye aday. En Popüler M - Kalp yaka gelinliklerimizi inceleyin!

Hakim Yaka: 
Uzun boyun bölgesine sahip gelinlerimizde hoş duran hakim yaka, boyun yarı kapalı denecek tarzda, omuzları, göğsü ve eğer tercih ederseniz kollarınızı da kapatır. Tesettür gelinlik isteyen bir çok gelinin tercihidir. Dağınık topuz saçlarınız, boyun uzunluğunuza göre uzun ve ya kısa küpelerle çok güzel kombinleyebilirsiniz. 2023 tesettür modasının gözdeleri Max ve Haute, ayrıca Transparan hakim şıklığının diğer isimleri Donatella ve Katie...

Halter Yaka: Halter yaka gelinlikler, omuzlardan boyna uzanan ve genellikle ensede bağlanan bir tarzda olan gelinliklerdir. Bu tarz, gelinlere sofistike ve zarif bir görünüm kazandırırken aynı zamanda da modern ve çağdaş bir hava katmaktadır. İster uzun ister kısa tül detaylarıyla, bu gelinlikler her beden tipine uygun olarak tasarlanabilir. Halter yaka gelinlik modellerimizi çok beğeneceksiniz.

Asimetrik Yaka: Asimetrik yaka, diğer gelinlik modellerinden belirgin bir şekilde ayrılır ve gelin adaylarına sıra dışı bir tarz sunar. Farklı uzunluklarda kesimler ve yaka detayları, gelinliklere modern bir dokunuş katar. Bu tarz gelinlikler, omuz ve boyun bölgesini vurgulayarak gelinlere zarif ve çarpıcı bir görünüm sağlar. Omuzları açıkta bırakan tasarımlar, naif ve romantik bir hava yaratırken, farklı yaka çizgileri cesur ve iddialı bir tarzı temsil eder. 2023 gelinlik koleksiyonu asimetrik yaka gelinlik modellerini sizinle paylaşıyoruz.

En popüler 10 yaka detayını sizinle paylaştık. Gelinlik seçerken burada etek kesimi ve yaka kesiminin aslında ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Siz de gelinlik kesimlerine ve yaka kesimlerine dikkat ederek size en uygun gelinliği MCB'da rahatlıkla seçebilirsiniz. Artık diğer detayları; askılı, transparan, uzun kollu, balon kollu, saten, dantel işlemeli, simli, fırfırlı gibi bir çok detayı da sizin zevkinize bırakıyoruz :)